Skip to main content
x

Vanaf 1 januari 2019

Online erfgoedhub www.landvanbardijn.be

Een onafhankelijk, multimediaal forum voor de erfgoedliefhebber met nieuws, reportages, dudiding en verdieping, veel nog (te ontdekken) erfgoedverhalen uit binnen- en buitenland. De plaats waar het brede publiek bekende en onbekende erfgoedverhalen kan beleven, 24/7, ongeacht plaats, tijd of onderwerp. Het Land van Bardijn brengt erfgoedliefhebbers en erfgoedbeheerders samen in één bereikbare community. Een erfgoedportaal voor de museumliefhebber en een marketing tool voor de museumbeheerder.

 

Gratis toegankelijk

Erfgoednieuws

De korte blogs, artikels en aankondigingen zijn voor iedereen toegankelijk. Onze correspondenten verzamelen dagelijks erfgoednieuws in binnen- en buitenland. We brengen nieuwsberichten, aankondigingen, korte verslagen in tekst, audio en/of video.

Gratis toegankelijk

Erfgoedbank

Het Land van Bardijn wijst ook de weg naar het erfgoed. We werken aan de grootste erfgoeddatabank. Vanaf 9 november 2018 laden we maandelijks tal van musea en monumenten uit heel de wereld op in onze databank. Een schatkist vol informatie over musea, monumenten, achief en erfgoedorganisaties samen op één plaats. Makkelijk vindbaar voor de erfgoedliefhebber.

Voor abonnees

Erfgoedmagazine

Het magazine vertelt verhalen van voor en achter de schermen van musea en monumenten in België en daarbuiten. We leten het publiek kennismaken met weinig gekende en vertelde verhalen. We duiken in de wereld van conservatie en restauratie, gaan op zoek naar de diepere verhalen verborgen in erfgoed en zoomen in op de actuele tentoonstellingen en erfgoedevenementen.

Voor abonnees

ErfgoedTV

ErfgoedTV brengt korte reportages, dossiers en documentaires al dan niet in reeksvorm. Dit zijn eigen producties van de Bardijnen of producties van derden. ErfgoedTV start als videorubriek in het Land van Bardijn, maar wil uitgroeien tot een volwaardige digitaal tv-kanaal voor erfgoed.

Het Land van Bardijn verspreidt jouw erfgoedverhaal!

Heel wat tentoonstellingen zijn tijdelijk, maar vergen veel inzet van een organisatie. Na afloop verdwijnen heel wat verhalen weer de archieven in. Het Land van Bardijn maakt tijdelijke tentoonstellingen permanent toegankelijk. Zo heeft het publiek 24/7 de mogelijkheid om de unieke verhalen, kunstwerken of dossiers over erfgoed vte (her)beleven.

Contacteer ons en ontdek alle mogelijkheden die het Land van Bardijn te bieden heeft voor erfgoedorganisaties.
Neem vandaag nog het mailadres van onze redactie op in uw persbestand: redactie@landvanbardijn.be en stuur ons voortaan uw persmededelingen, aankondigingen enz....

Bereik met het Land van Bardijn drie doelstellingen

Je verhaal wordt vindbaar

Meer bekendheid

Musea en monumenten moeten hun verhaal kunnen verspreiden om zo mensen te overtuigen hen te bezoeken. Het complexe medialandschap maakt het moeilijk om naambekendheid op te bouwen en het publiek efficiënt te bereiken. De beperkte aandacht van bestaande media voor erfgoed volstaat niet. Via het multimediaal forum Het Land van Bardijn bieden we musea en monumenten een redactionele context waar hun verhaal kan gepubliceerd worden en waar het publiek hen kan ontdekken.

Je verhaal wordt verder verteld

Meer bezoekers

Een hogere bekendheid zorgt voor een groter publiek. Hoe meer mensen de verhalen zien, lezen of horen, des te meer mensen de musea  en monumenten ontdekken. Wij helpen musea en monumenten via de online marketing van Het Land van Bardijn een instroom aan nieuw publiek op te zetten en deze nieuwe bezoekers te overtuigen het museum te bezoeken, donateur te worden, een abonnement te nemen, in te schrijven op de nieuwsbrief, een aankoop te doen in de webshop, enz... 

Je verhaal rendeert

Meer inkomsten

Heel wat erfgoedbeheerders en -organisaties hebben te weinig middelen of mankracht. Een professionele werking is noodzakelijk, zowel voor als achter de schermen van een organisatie. De Bardijnen helpen bij het genereren van meer eigen inkomsten via de eigen werking, donaties en crowdfunding. We bieden tevens waar nodig versterking achter de schermen in het management van het museum of monument.