Skip to main content
x

Strategie

Laat je erfgoedverhalen maximaal renderen. Ontgin de kracht van het erfgoedverhaal ten volle  met een duidelijke strategie voor je museum, site, stad of streek.

Als erfgoedbeheerder heb je geen nood aan de zoveelste marketingtheorie die zegt wat je moet doen, maar aan een transparante realistische aanpak die je stap voor stap helpt een business model te ontwikkelen en een marketingplan te genereren dat dat model in praktijk brengt.

 

Een quick scan is het begin van elke samenwerking met de Bardijnen. We vertrekken steeds van een actueel probleem waarmee u of uw organisatie vandaag te maken heeft. We komen bij u langs voor een halve of volledige dag en gaan met u in gesprek aan de hand van het Erfgoedbusiness Model Canvas. Deze techniek werd ontwikkeld in functie van het postgraduaat “Erfgoedondernemen” en intussen al veelvuldig toegepast bij verschillende erfgoedbeheerders.

U kan dit bezoek vergelijken met een doktersbezoek waarbij je tijdens het gesprek aangeeft waar het volgens u fout loopt, waar u denkt versterking nodig te hebben, met welk probleem je worstelt of voor welke uitdaging u staat. Onze expert gaat dan dieper in op het gegeven en peilt zo naar de mogelijke oorzaak. Ter plaatse wordt er een ‘diagnose’ gesteld en wordt het pad naar een mogelijke oplossing in grote lijnen uitgestippeld.

 

We doen quick scans op deze 4 domeinen:

 

 • Strategie


  Senior consultant en stichter van de Bardijnen Johan Vencken heeft meer dan 25 jaar ervaring in erfgoed en non-profit als vrijwilliger en combineert deze met een ruime media en marketing expertise. In geen tijd legt hij de vinger op de wonde en helpt hij u en uw organisatie terug op het pad naar een efficiëntere werking en marketing, dit zowel voor een strategisch meerjarenplan als voor uw eerstvolgende crowdfunding actie.

 

 • Digital Marketing

  Consultant Gilles Vanderlinden heeft jarenlange ervaring in de cultuurwereld als professioneel operazanger en combineert deze ervaring met zijn passie voor digital marketing. Tijdens een quick scan doet hij een doorlichting van je huidige manier van werken, duidt hij de werkpunten aan en geeft hij aanbevelingen waar je je digitale storytelling kan versterken en verbeteren.

 

 • Acquisitie

  Senior Consultant Marc Van den Brande heeft meer dan 15 jaar ervaring in ledenwerving en -behoud via direct marketing en telemarketing en hij ontwikkelde doorheen de jaren een eigen succesvolle aanpak voor telefonische ledenwerving. En  het maken van afspraken voor bv. sponsorwerving. Geen automatische calls, geen standaard scripts, maar wel een warme persoonlijke aanpak per dossier.

 

 • Databeheer (GDPR)

  Een professioneel en correct datamanagement wordt door de GDPR-wetgeving van cruciaal belang voor iedere non-profitorganisatie. Senior Consultant en Certified DPO Jo Buyl is met meer 20 jaar ervaring in data de geknipte persoon om uw organisatie te helpen bij het op punt stellen van uw datamanagement. Tijdens een quick scan Data & GDRP voert hij een overloopt hij alle aspecten die belangrijk zijn voor een professioneel databeheer.

 

Reserveer uw Quick Scan vandaag nog!

Heb je een probleem, uitdaging of heb je nood aan een sparring partner om enkele opties of opportuniteiten te bespreken? Reserveer een quick scan voor een halve of volledige dag met één van onze experten.