Skip to main content
x

Wij verhuizen naar Aalst!

Eind januari zijn we gestart met onze activiteiten in wat onze nieuwe thuis wordt: het Brandweermuseum in Erembodegem (Aalst). Opdat het ondernemingsplan dat we voor het museum hebben ontwikkeld in 2017 dit jaar zou kunnen starten hebben we besloten om met de Bardijnen het heft zelf fin handen te nemen en de vzw Brandweermuseum (de voormalige Privat Fire Brigade) te versterken met onze expertise. Samen met de Stad Aalst en de vrijwilligers van de vzw zullen we in de komende 6 jaar de unieke collectie brandweererfgoed een make over geven tot een performant museum en belevingscentrum met als rode draad 200 jaar brandweergeschiedenis en hulpverlening.

Vanaf 1 mei 2018 zullen we met de Bardijnen definitief onze intrek nemen in het Brandweermuseum om op die manier de make over vlot te laten starten. Dit jaar ligt de focus op de professionalisering van de werking achter de schermen, infrastructuurwerken aan het gebouw en het opschroeven van de promotie activiteiten. Een nieuwe website, een nieuwe bezoekersbrochure en een bezoekersapplicatie staan in de steigers om nog dit voorjaar gelanceerd te worden. Daarnaast zal het museum ook de locatie zijn voor al onze opleidingssessies rond Erfgoedondernemen.

Wie het museum eens wil bezoeken kan dat vanaf 1 april elke 2de en 4dezondag van de maand. Tijdens de week kan je ons een bezoekje brengen op afspraak. Je kan het Brandweermuseum volgen op Facebook en op Twitter.